Bereikbaar op: 06-46295298

Gastechniek

Vroeger werd er nog lood gegoten om de buizen waterdicht te maken, maar tegenwoordig worden er hoge eisen gesteld aan de aanleg van water- en gasleidingen en aan het riool.

Denkt u bijvoorbeeld aan legionellavorming in de waterleiding of een slecht functionerende riolering, waarvan het water slecht wegloopt. Nu de kopere waterleiding een beetje uit de gratie raakt en de opmars van kunststof buissystemen een feit is, wordt er van de installateur verwacht dat hij ook op de hoogte is van alle regels die er op dat gebied gelden.

Het persgereedschap voor het kunststofbuissysteem moet gekeurd zijn en voor de gasleiding geldt, dat deze afgeperst moet zijn, voordat deze in gebruik mag worden genomen. Deze regels hebben natuurlijk wel een negatief effect op de thuisklussers, want de meeste klussers kunnen wel een kopere water- of gasleiding maken, maar als het een kunststof buis is dan wordt het een heel ander verhaal. Waar haal je zo gauw persgereedschap vandaan? Hierom is het belangrijk dat je een vakman in huis haalt die je vertelt wat wel en niet kan, zodat je veilig en zonder zorgen van je huis kunt genieten.

Vanzelfsprekend is het vakmanschap, kennis en het juiste gereedschap bij ons aanwezig.

  • Over Hourik Installatietechniek

    Hourik Installatietechniek is een bedrijf met jarenlange ervaring in het installatievak. Door kwaliteit te leveren in ons werk en materiaal, mede door onze gespecialiseerde leveranciers, proberen wij de concurrentie achter ons te laten. Ook voor een nieuwe badkamer of toilet kunt u bij ons terecht, maar ook voor aanleg, vervanging of reparatie van uw waterleiding, gasleiding, riolering, zink en dakwerk en verwarmingsinstallatie bent u bij ons aan het goede adres.